2011. november 18., péntek

Diós kifli felfújt

A család egyik kedvence. Lehet darabolt dióval, darált dióval, mindkettővel.  Lehet lágyabb, keményebb, édes, vagy kevésbé édes és akkor lekvárral esszük. Röviden gyors, isteni, és ezer variációja van mégis ugyanaz . Nem lehet benne csalódni. Én édesebbre szoktam csinálni, mert nem szeretem lekvárral, és lágyabbra sütöm, viszont gyakran teszek a tetejére csokidarabokat. Anyu alig tesz bele cukrot, ő lekvárral szereti, és keményebbre süti.


Diós kifli felfújt:

10 db kifli
7 tojás
7 ek cukor
1 liter tej
ízlés szerint darált és/vagy darabolt dió
vaj a jénai kikenéséhez
darabolt csokoládé a tetejére

A jénait kivajazom és félreteszem. A kifliket felkarikázom és egy nagy tálba teszem. 1 liter tejet felmelegítek, lehet bele tenni vaníliát is. A tojásokat ketté választom a sárgáját kikeverem a cukorral. Majd öntök hozzá a tejből. A kiflikre öntöm a tejet elkeverem, majd a sárgájás cukros tejet is rálocsolom. Hozzáadom a kétféle diót. Felverem a fehérjét és óvatosan hozzáforgatom. Megszórom a csokival. Közepesen meleg sütőben sütöm, 25-30 percig. akkor jó ha szépen feljön. Hagyjuk a sütőben hűlni és akkor nem fog összeesni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése